L-Arginiini – Uusi Ihme Lisäravinne?

Päivitetty 4.4.2017

Vaikka lisäravinnemarkkinoille tuodaankin nykyään paljon erilaisia rahastuskeinoja, joiden toimivuudesta olevat näytöt ovat joko hyvin heikkoja tai lähes olemattomia, tuodaan onneksi sinne myöskin aina välillä jotakin oikeasti toimivaa ja hyvää uutta tuotetta. Eräs tälläinen melko tuore tapaus, ainakin omien havaintojeni mukaan, on l-arginiini.

L-arginiini on aminohappo, jota ihminen ei suoranaisesti tarvitse elääkseen. Kuitenkin kun sitä saadaan riittävästi, on sillä monia erinomaisia puolia, ja eräästä syystä suosittelenkin sitä erityisen vahvasti juuri suomalaisen geeniperimän omaaville asiakkailleni.

Voit lukea tarkemmin arginiinista Joelin artikkelista linkin takaa, siellä on erityisen hyvin laitettu tietoa juuri tuosta sydänsairauksien ja arginiinin yhteydestä.

l-arginiini

Kuten varmasti tiedät, ovat sydänsairaudet ja -ongelmat suurin ongelma suomalaisilla. Tähän on monia syitä, mutta eräs vahva vaikuttaisi olevan ihan suomalaisuuteen kuuluvat geenit ja niiden aiheuttamat ongelmat. Suomaisilla on keskimääräistä suurempi riski saada sydänongelmia elämänsä aikana, ja on vaikea kuvitella että se voisi jotenkin johtua vain elintavoista.

L-arginiinilla on kuitenkin verisuonia hoitava vaikutus, ja sen riittävän saanin on nähty laskevan sydänsairauksien esiintymistä, ja pitävän verisuonet paremmassa kunnossa kuin verrokkiryhmillä. Vaikka tämä vaikutus ei tietenkään ole mikään valtava, muutenhan puhuttaisiin jo niin merkittävästä tekijäst että siitä toitotettaisiin kaikissa lehdissä ja radiossa, on kuitenkin tälläinen pienehkökin suoja jo merkittävä yksittäisen ihmisen kannalta.

Toinen merkittävä asia l-arginiinin suhteen on sen edistävät vaikutukset erityisesti ylipainoisilla ihmisillä, joita alkaa täällä Suomessakin olla jo melko paljon. L-arginiini nimittäin sekä suojaa diabetekselta (iso plussa!) sekä auttaa laihdutuksessa, parantaen kehon kykyä käyttää rasvaa energiakseen ja polttaen sitä näin ollen samalla pois kehosta.

Ja tämän lisäksi arginiini auttaa myöskin liikunnassa, erityisesti jos ongelmana on kiput ja vaikeudet, jotka usein esiintyvät varsinkin kun ylipainoa kertyy enemmänkin. Onko siis mikään ihme, miksi suosittelen tätä lisäravinnetta erityisesti ylipainoisille ihmisille? Se suojaa heitä sydänkohtauksilta, diabetekselta, auttaa pudottamaan painoa ja parantaa liikuntakykyä. Melkoinen kombinaatio jos minulta kysytään.

No joo, linkin takaa voitte lukea laajemman raportaasin l-arginiinista, jota kyllä suosittelen kaikkia kurkkaamaan. Varmaan se paras kirjoitus tästä aineesta mitä suomenkielisenä netistä löytää. Ja kaikki väitteet perusteltu vielä tieteellisillä tuloksilla, mitä aina rakastan.

Mitens sitten muuten elämässä? No nyt on taas tää hetkellinen hieman rauhallisempi aika, kun ihmiset varautuvat talveen ja saleilla on hieman hiljaisempaa. Tästä aina tonne uuteen vuoteen on hiljaisempaa, varsinkin kun joulukiireet kunnolla alkavat. Sitten alkaakin taas se hirveä buumi ja salit täyttyvät taas ainakin hetkeksi. Harmillisesti tietenkin joka vuosi melko suuri osa lopettaa sen kuntoilun sitten taas melko nopeasti ainakin vuodeksi tai useammaksi.

No ainakin voin nauttia hieman tästä levollisesta ajasta, vaikka se aina hieman kukkarossakin näkyy. Sitten kuitenkin taas tammikuussa sitä haaveilee ajasta, jolloin ei olisi niin kiireistä että täytyy nyt nauttia tästäkin.

Kyllä sitä ehtii sitten taas rahaa tehdä ja töitä paiskia, no worries about that…