Piilareita ei kannata pelätä

Ihmettelen vielä jonkin verran sitä, kun nään ihmisiä liikkumassa silmälasit päällä. Yritän käydä ainakin kerran viikossa harrastamassa jotakin joukkoelajia, ja siellä näen lähes aina ihmisiä harrastamassa hyvinkin fyysisiä lajeja silmälasit päässä, taistellen pitääkseen ne silmillään liikkeen seurauksena.

Mielestäni suurin osa ihmisistä nauttisi paremmin, jos he pitäisivät piilareita silmälasien sijasta. Ne ovat huomattavasti helpommat, mukavammat ja kivemman näköiset kuin silmälasit. Varsinkin sitten kun oikeasti liikutaan, niin piilolinssit ovat ihan ehdottomat. Ne eivät putoa, niitä ei tarvitse suojella, ja ne kestävät osumaa ja iskuakin.

No reason pitää jotakin isoja ja kömpelöitä rillejä!

En tiedä, miksi ihmiset kuitenkin sitten niitä pitävät. Ainoa selitys minkä keksin on pelko niiden laittamisesti silmiin. Silmään laitto on kyllä ajatuksena hieman epämieluisa, mutta siihen tottuu niin nopeasti, että ei sitä kannata mitenkään pelätä tai arkailla. Sanoisin että jo parin viikon jälkeen ei sitä silmiin laittoa edes ajattele, saati sitten pelkää. Se ajatus on paljon ikävämpi kuin se itse laitto.

Harmillista kun sitten näkee kuitenkin porukkaa juoksemassa ympäriinsä lasit silmillä, ja näkee kun ne joutuu keskittymään jonkin verran siihen, että lasit pysyy niillä silmillä. Tämänkin aivoajattelun olisi voinut käyttää siihen lajiin keskittymiseen, mutta kun ei. En oikein vaan kehtaa mennä sanomaankaan, että “Hei, kantsisko hankkia piilolinssit noiden lasien tilalla. Nykyään saa niin helposti ja edullisesti piilareitakin netin kautta.”

piilarit-vs-rillit
En oo sentään nähnyt kenenkään pitävän rillejä kypärän alla!

Ei ne ehkä arvostaisi, eikä sitä nyt voi oikein tolleen toisten asioihin puuttua. Eikä se nyt multa oo pois, mutta olisi vaan kivempaa heilläkin kuin mulla. Turhaa säätöä ja tuskastelua, kun helpompikin tapa on. Piilarit on nykyään niin edullisia ja kehittyneitäkin. Täältä piilari sivustolta saa vaikka hyvin tietoa, kuinka niistä voi säästää tosi paljon, kun ne ostaa netin kautta.

Itse ainakin, jos pitäisi jotakin tollasta käyttää, pitäisin mielummin piilolinssejä kuin silmälaseja. Tai sit voisi mennä silmäleikkaukseen, sekin on mahdollista. Pääasia, ettei tarvitsisi noita rillejä pitää. No thanks, don’t wanna, not for me!