Yleinen ongelma nykyajan laihduttajissa

karsivallisyys

Olen jo hieman pidempäänkin ihmetelly, miksi laihduttaminen tuntuu olevan niin haastavaa nykyään niin monella. Ylipainoisten osuus väestöstä on koko ajan nousussa, ja yhä useampi heistä jotka joskus ylipainoiseksi päätyvät myöskin pysyvät siellä.

Ihmisillä on todella vaikeaa saada painoaan hallintaan, ja se alkaa näkyä jo monin tavoin. Hyvin tämä on esillä myöskin kun olen yhteydessä asiakkaitteni kanssa, jotka ovat ehkä eräs kaikkein motivoituneimmista ryhmistä. Jos heillä on vaikeuksia pudottaa painoaan, kuinka vaikeaa se lienee jollakin jolla motivaatio on vieläkin heikompi.

Kun utelen asiakkailtani, miten he ovat aikaisemmin yrittäneet pudottaa painoaan, kuulen mitä erikoisimpia keinoja joita lähes jokainen on kokeillut. Harvemmin kuulen kenenkään ainakaan vakavammin kokeilleen mitää “normaalia” dieettiä, vaan suuri osa on jotakin muoti- tai pikadieettejä. Kaikki haluavat saada tuloksia nopeasti, mutta sitten ollaan pettyneitä kun tuloksia ei ole 2 vuoden jälkeen tullut.

Tätä nykyään, tätä kun kirjoittelen, on radiossa ollut laaja Cambridgen dieetin mainoskampanja. Kävin sitten uteliaisuuttani katsomassa heidän kotisivujaan, ja eihän siellä mainita oikein mitään itse dieetistä, muuta kuin miten voit alkaa heille maksaa siitä, että he kertovat sen sinulle. No piti sitten googlailla enemmän, ennen kuin löysin artikkelin tästä dieetistä eräältä ulkopuolisen pitämältä sivulta.

Tätä kerrotaan Cambridgen dieetistä dieetit.com sivustolla:

“Ensimmäisessä vaiheessa syödään vain noin 400 – 600 kcal päivässä, riippuen sukupuolesta ja pituudesta. Ainoat tarkat ohjeet ovat syödä 3 tai 4 valmista Cambridge -laihdutustuotetta per päivä, ja juoda ainakin 2,25 litraa vettä. Tämä on kaikkein tiukin vaihde, tuoden kuitenkin myös nopean painonpudotuksen heti alkuun.

Toisessa vaiheessa kalorimäärä nostetaan noin 800 paikkeille. Laihdutusaterioiden lisäksi syödään noin 200 grammaa jotain proteiinirikasta ruokaa, suosien kanaa sen vähien kalorien takia. Lisäksi saadaan syödä myös 80 grammaa erilaisia vihanneksia tai kasviksia.”

Lähde: http://dieetit.com/cambridge-dieetti/

Just, eli tämäkin laajalti mainostettava dieetti tarjoaa ja lupailee nopeita tuloksia nälkiinnyttämällä sen asiakkaita. Voin sanoa, että hyvin harva tulee onnistumaan tuolla tavalla laihduttamaan, ja voisin veikata että melko suuri osa asiakkaista on aivan saman tai jopa korkeamman painoisia vuoden kuluttua tästä hetkestä.

Mikä saa sitten ihmiset yrittämään niin vimmatun kovasti pudottamaan painoaan näin rajuilla keinoilla? Onko se meidän nyky-yhteiskunta niin kiireinen ja hätäinen, että kenelläkään ei riitä kärsivällisyys laihdutukseen vuoden ajanjaksolla.

Tilanne on vielä sitenkin naurettava, että tiedän useampiakin ihmisiä, jotka ovat yrittäneet pudottaa painoaan jo vuosien ajan, enkä varmasti ole ainoa. Jos he olisivat alussa vain malttaneet ottaa aikajänteeksi vuoden tai kaksi viikkojen sijasta, olisivat he nykyään melko varmasti jo melko kovassa kunnossa.

Mutta ei, tuloksia on pakko saada heti, kohtahan on jo ne juhlatkin, ja sitten alkaa kesä ja pitää olla rantakunnossa. Kellä olisi aikaa venata tuloksia ensi kesään saakka?

Aarrgghhh!!